Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ρε μάγκες, υπάρχει κανείς;

Διαβάζω για τις εκλογές. Θα γίνουν μεθαύριο, θα γίνουν Πρωταπριλιά, θα γίνουν το Πάσχα, θα γίνουν του Θωμά, θα γίνουν τον Ιούνιο, θα γίνουν όταν λήξει το τι θα κάνουν τα ποντίκια που εγκαταλείψανε το πλοίο που βουλιάζει, θα γίνουν όταν βγει μια αγία δημοσκόπηση που θα έχει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο 45% (καλά τώρα), θα γίνουν όταν περάσουν 1-2 εφαρμοστικοί νόμοι. 

Θα πω κάτι, και ας σημειωθεί η ημερομηνία της ανάρτησης. Με τα δεδομένα τώρα, οι εκλογές θα γίνουν στα μέσα του 2013. Αλέκα, το κόμμα σου είναι έτοιμο για εκλογές, όπως είπες σήμερα, οπότε το καλό που σου θέλω το 2013, με ένα χρόνο σε ετοιμότητα, να ''γράψεις'' κάτι καλύτερο.

Αλλά θα πω και κάτι άλλο: Στην εποχή της ήττας, όση δυσαρέσκεια και αν φέρνει, δεν χάνει το ''αφεντικό΄΄. Χάνει ο λαός και οι δυνάμεις που θέλουν να είναι στο πλευρό του. Και όταν λέμε χάνουν, να γίνουμε πιο σαφείς: 

Η δυσαρέσκεια είναι και λίγο ανυπόμονη, όπως η προσδοκία. Θα έρθει, θα σου δώσει μια δημοσκόπηση που θα δείχνεις στα εγγόνια σου με περηφάνια (θυμηθείτε εκείνα τα 20% που χτύπαγε ο ΣΥΡΙΖΑ προ 3ετίας/4ετίας), αλλά αν δεν της δώσεις κάτι πίσω γίνεται τσουλήθρα και στο σκάμμα έχει τριβόλια. Θα προσπαθήσει να την βολέψει η δυσαρέσκεια, στον δύσκολο κόσμο, και καλά θα κάνει. Θα κλειστεί στον ατομικό της κόσμο και είτε θα καίει νεοκλασσικά γιατί ο Τσίλερ ήταν πράγματι μεγαλοεργολάβος και Βωβός και θα αποκαταστά την ιστορική απουσία κουκουλοφόρων τότε, είτε θα είναι στο σπίτι της και θα τρώει το σκατό που έχει κάνει παξιμάδι. Ή θα πάει και θα κάτσει σε επιλογές που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι μπορούν να βρουν απήχηση το 2012- βλέπε την Χρυσή Αυγή. Ή ακόμα χειρότερα, ο Κουβέλης.  

Ο Παφίλης ήταν πολύ θεός στην Βουλή, γούσταρα και εγώ ακόμα που ακούω μόνο Καμμένο. Τα έχωσε καλά ο τύπος, αλλά τι είπε; Τι είπε στο λαό; Πως θα κερδίσει ο λαός αυτός του Συντάγματος, άντε και αυτός ο λαός που έμεινε στην Ομόνοια; Του είπε ότι ο καπιταλισμός πέφτει. Και το ΚΚΕ θα είναι έτοιμο εκεί να τον κρατήσει κάτω. Μέσα. Για τον Τσίπρα δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Πέραν το του γεγονότος ότι δεν είναι καλός και ουδέποτε ήταν, το να έχεις ακόμα και σήμερα αυτές τις Ευρωαγάπες είναι είτε κάλος είτε υπόγειο φλερτ με τον Κουβέλη.

Τελικά ρε μάγκες υπάρχει κανείς; Θα αμφισβητήσει κάποιος την πολιτική εξουσία εδώ και τώρα; Θα πει στον λαό ΠΑΜΕ, να κάνουμε ΑΥΤΑ; Θα πει 5 πράγματα για την οργάνωση της κοινωνίας και της παραγωγής έξω από ευρώ, Ε.Ε., Μνημόνια, ΚΑΠ, ΓΑΠ, ΔΑΠ; 5 είναι αρκετά. Θα πει πως, που και πότε θα εργαστεί ο λαός για τον εαυτό του και όχι για ξεπληρώνει την κοιλιά του Πάγκαλου; Θα πει ότι έχουμε αυτόν τον ορυκτό πλούτο, αυτά τα προιόντα και αυτά τα μέσα για να χτίσουμε μια άλλη οικονομία; Θα πει πως να οργανώνεται ο κόσμος στην γειτονιά, το χωριό, την πόλη του για να την χτίσει όπως του αρέσει; Θα ορθώσει ένα πρότυπο ζωής, εργασίας, συναδελφικότητας, αλληλεγύησης, διασκέδασης, δημιουργίας; 

ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιποί, δεν σας τσουβαλιάζω, αλλά οι ημέρες της αμηχανίας μας είναι μετρημένες. Ας πάρει την πρωτοβουλία ο μικρότερος, ας την πάρει ο μεγαλύτερος, ας την πάρει ο ΣΥΝ όταν φάει χυλόπιτα από τον Κουβέλη που ως αριστερός των σαλονιών και με καλούς τρόπους, δεν θα καταδεχτεί να φλερτάρει για πολύ με τον Τσίπρα και τον Λαφαζάνη. Που, ακουγοντάς τους ξανά, θα έλεγε κανείς ότι ο ένας αδειάζει τον άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου