Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ξεπούλημα της χώρας, τρεις ημέρες μετά

Την ώρα που ο Καρατζαφέρης ζητάει να μεταφραστεί το νέο Μνημόνιο στα ελληνικά για να μπορεί να το διαβάσει (όχι, το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Καρατζαφέρης δεν ξέρει αγγλικά. Από άποψη δεν ομιλεί άλλην από την ελληνικήν και την αρχαίαν ελληνικήν αν θέλει να κάνει κανα κόλπο στην Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι στο κόμμα δεν έχει ούτε έναν να του το μεταφράσει) διάφοροι βουλευτές λένε ότι μάλλον δεν θα ψηφίσουν. Το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον, μετά τον Χρυσοχοίδη, όλοι θα το διαβάσουν, καλού κακού.

Το άλλο που λέει ο συμπαθέστατος Καρατζαφέρης είναι ότι θα βάλει την υπογραφή του και μετά θα προσβάλλει νομικά τους εφαρμοστικούς νόμους. Μια τέτοια παπαριά την ημέρα και θα παίρνει από 0,5% η Χρυσή Αυγή ημερησίως, μέχρι να περάσει το ΠΑΣΟΚ. 

By the way, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που θα μείνει στην ιστορία ως το κόμμα με την πιο σκληρή, αταλάντευτη κομματική πειθαρχία των τελευταίων ετών. Βλέπεις στελέχη να κατεβάζουν μούτρα, να αυτομαστιγώνονται στις κάμερες, να βγάζουν δηλώσεις δακρύβρεχτης ποίησης για το τέλος της καριέρας τους, τον Πάγκαλο να φημολογείται ότι έχασε 2 κιλά αλλά το χεράκι θα το σηκώσουν όλοι. Πάλι. Και πάλι. Και να τους, στο 8%. Κάτι τέτοια βλέπει το ΚΚΕ και μουλαρώνει στο 10% + και περιμένει τις εκλογές. Από τον Αντρέα και έπειτα, να το βάλουν πλάτη ονειρεύονται οι άνθρωποι, που καιροί για ανοίγματα τώρα. 

Ζούμε μεγάλες ημέρες. Η Μεγάλη Διαπραγμάτευση, ο ηρωικός αγώνας του Αντώνη Σαμαρά, ο εκβιασμός του Καρατζαφέρη να επιβάλλει την ελληνική γλώσσα στις διαπραγματεύσεις, η αυτοθυσία του ΠΑΣΟΚ να σώσει την χώρα στο ιερό του καθήκον και φυσικά, φυσικά, η μεγάλη έφοδος του  πιο συμπαθητικού αρχηγού στην πολιτική σκηνή: Ο κύριος Κουβέλης και η ΔΗΜ.ΑΡ.. 

Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Όσοι θέλουν να το δουν, παίζει live στο mega.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου