Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μεταξύ άλλων, είδα αυτό εδώ: TRAILER.

Εύχομαι, προσεύχομαι, να είναι μια καλοπληρωμένη φάρσα. Γιατί αν είναι αλήθεια είμαι που είμαι στα πρόθυρα μετανάστευσης για λόγους οικονομικούς, θα φύγω 100% για λόγους πολιτιστικούς και αισθητικής. 

Το παραπάνω είναι ένα ''trailer'' για μια ''ταινία'' που ''γυρίζεται'' για την ''17Ν'' και μάλιστα ως ''διεθνής'' ''παραγωγή''. 

Μέσα σε 2μιση λεπτά, είδα ασπρόμαυρα πλάνα από το Δεκέμβρη του '08 και από φοιτητικά κινήματα του '06 και του '07, ως retro κοινωνικό background της δράσης της 17Ν (πρώτο έλεος). 

Είδα κάποιο μέλος της 17Ν να διαβάζει την Αγία Γραφή σε τρεμάμενο ύφος αλλά θρησκόληπτου φονταμενταλιστή (δεύτερο έλεος).

Είδα ένα μέλος της 17Ν να πετάει μια χειροβομβδία από το παράθυρο ενός ταξί και η χειροβομβίδα να σκάει πίσω από το ταξί ακριβώς, στην μέση του δρόμου, έτσι απλά (τρίτο έλεος).

Είδα τον Πασχάλη Τσαρούχα να περπατάει με ένα πιστόλι στο χέρι στο πεζοδρόμιο και να πυροβολεί ένα τύπο που επίσης προχωρούσε και έπεσε προς το πλάι από την σφαίρα (τέταρτο έλεος). 

Είδα στη μέση του δρόμου να γίνονται στατικού τύπου πυροβολισμοί ανάμεσα στην Αστυνομία και την 17Ν. Όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο πυροβολιόσαντο. Έτσι απλά (πέμπτο έλεος). 

ΕΙΔΑ ΤΟ LOGΟ ΤΗΣ 17Ν ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΝΤΑΛΦΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ (...) ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΜΕ MS PAINT.

Είδα όμως αληθινούς ηθοποιούς. Και φοβάμαι. Αλήθεια φοβάμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου